Leta i den här bloggen

Sidvisningar förra veckan

tisdag 4 januari 2011

"Skriv inget du inte skulle säga"

Läste i går att en Facebook uppdatering kostade en människa hans jobb.
Men alltså ALLVARLIGT??!!!
Nu får man inte skriva, säga, eller tycka vad man vill längre???
Yttrandefrihet?
Men AG får säga upp personer för en uppdatering på FACEBOOK....... Alla människor har väl rätt att ha en dålig dag på jobbet? Eller?
Så med andra ord får MÅSTE man bara jubla och säga positiva saker om sitt arbete? Även om man inte tycker det just då? För annars får du sparken.
Låter som arbetsgivaren vill hitta mer sätt att göra sig av folk som dom inte tycker passar in. Kan det vara så att denna person någon gång har sagt vad han tycker om tex. arbetsmiljön på företaget? Och efter det så bara väntar dom på en grej för att få bort honom.
För mig är detta en skrämmande utveckling. Var tyst eller mist jobbet.
Det är år 2010 och en kommentar på Facebook leder till uppsägning. Det är SJUKT.
Och det han hade hade skrivit var ”En dag kvar av veckan på detta dårhus” Det behöver ju kanske inte vara själva företaget han menade?? Det kan ha varit en snurra på tråden mellan kollegor? Så man då tycker att man är på ett riktigt dårhus??!!!
Eller???!!
Illojal??? Är man lojal om man ser fel och brister på ett företag men inte säger något för att man kan hamna på den svarta listan?
Grejen är att det företaget hade sagt upp honom under arbetsbrist.Sen behövdes mer personal och då valde företaget att säga i från sig allt ansvar med personal och anställning och tog in bemanningsföretag. Är det konstigt att en person kan känna sig överkörd? Uppsagd, återanställd på säkert sämre villkor och tillbaka på sitt gammal jobb och trots att arbetsgivaren behöver arbetskraften så anställer dom inte personer utan HYR in dom.
Det kan jag också tycka är fel.

Ses och hörs

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/facebookstatus-kostade-jobbet_5843855.svd

1 kommentar:

  1. Hallå Anna!Vill bara tala om att vilken jäkla bra blogg du har,iblan blir jag så full i skratt,för många gånger skulle man nästan tro att det är mej du skriver om,hihi.Vad jobbar du med?Vad har ni för konstiga arbetstider,jobbar ni treskift eller?Ha en riktigt bra dag.Kram från Annelie i Fjugesta

    SvaraRadera